Blijf altijd op de hoogte van de nieuwsfeitjes. Je kunt PMT praktijk Anders Doen tevens vinden op Social Media (Facebook & Twitter).

Huidige pagina:          Nu ook Mind Eye Power als interventie mogelijk binnen de praktijk
Telefonisch niet bereikbaar
Telefonisch niet bereikbaar

Nu ook Mind Eye Power als interventie mogelijk binnen de praktijk

Met Mind Eye Power is op een milde en veilige manier iets te doen aan nare herinneringen, angsten en (hardnekkige) overtuigingen. Met snelle oogbewegingen wordt de emotionele lading van blokkades en nare herinneringen gewist in verschillende gebieden in de hersenen en ontstaan er mogelijkheden voor andere ideeën.

De ogen zijn informatieverwerkers en via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen (neuronetwerken). Met de oogtechnieken van Mind Eye Power (MEP) wordt het informatieverwerkingssysteem gestimuleerd.

Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Mind Eye Power is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Mind Eye Power werkt o.a. bij: 

  • onverwerkte emotionele ervaringen zoals erg gepest zijn, scheiding van ouders, een indrukwekkende verhuizing, overlijden van dierbaren enz.
  • faalangst, angst voor spreken voor de klas, angst voor afzwemmen
  • angst voor honden of andere dieren en situaties bijvoorbeeld vliegen
  • stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, schuldgevoel
  • ongezonde overlevingsmechanismen zoals perfectionisme, vermijding en verslaving
  • slapeloosheid

Er vindt tijdens de sessie een verschuiving plaats van actueel trauma naar herinnering, van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht, van angst naar vertrouwen en van een staat van verdediging naar een staat van groei. De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (gerichte aandacht en focus) geeft de methode zijn kracht.

Achtergrond Mind Eye Power

  • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
  • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Oculomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
  • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine)
  • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
  • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
  • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

De methode

Mind Eye Power (MEP) bestaat uit de volgende onderdelen:

MEP Balance

Lichaam, geest en brein in balans brengen. Dit geeft de volgende effecten:

  • In het hier en nu zijn
  • Meer harmonie tussen denken en voelen
  • Diepe ontspanning en vermindering van stress
  • Verbeteren van concentratie en verminderen van o.a. dyslexie

Enkele balansoefeningen doen we ook voorafgaande aan de Mind Eye Power Reset. Dit doen we om beide hersenhelften, hersenfuncties, lichaam en geest te harmoniseren. Hierdoor is je cliënt meer aanwezig in het hier en nu. En met de juiste Mindset (gerichte milde aandacht en focus) heeft het resetten, ofwel het ontkoppelen en desintegreren van oude programma’s, een diepgaander effect.

MEP Reset

Doorbreken en resetten van hardnekkige patronen die je blokkeren, gevangen houden en ongelukkig maken. Dit geeft de volgende effecten:

  • De lading van oude pijn, angsten worden letterlijk en figuurlijk ontzenuwd.
  • Conflicten worden beter verwerkt 
  • Het lichaam gaat op andere, meer gezondere programma’s reageren

MEP Integration

Integratie en verankering van nieuwe gewenste staat van zijn. Verbinding van de verschillende bewustzijnsgebieden (hoofd-hart-buik) integratie in gehele lichaam en geest. Dit geeft de volgende effecten:

  • Stelt je in verbinding met een nieuw perspectief.
  • Geeft inzichten en ruimte om te creëren wat jij werkelijk wilt.
  • Stelt je in staat vrijer, gezonder en meer opgeruimd jezelf te zijn
  • Stelt je in staat om in verbinding te zijn met je omgeving

 

Ontstaan van de Mind Eye Power methode


Als lichaamsgericht werkend psychologe, co-trainer bij de Effortless Coaching opleiding en mindfulness trainer had Jacqueline Venbrux  de behoefte het een en ander te integreren.

Als psychologe geeft Jacqeuline regelmatig EMDR-sessies aan mensen met posttraumatische stress klachten. Dat de oogbewegingen, als onderdeel van deze methode, zo’n directe invloed kunnen hebben fascineerde haar. Zeker nadat ze zelf de diepgaande effecten ondervonden had van het bewegen van de ogen in verschillende patronen tijdens een meditatie in een training van A. Jell.
Zijn kennis over de kwantumfysica en de werking van hersenen en ogen zijn een van de pijlers van de Mind Eye Power methode.

Daarnaast is Jacqueline intensief betrokken bij de Effortless Coaching opleiding. Het aanbod met een vernieuwende visie en werkwijze heeft haar geïnspireerd om een innovatieve, krachtige en moeiteloze methode te ontwikkelen. De Mind Eye Power methode sluit aan op de nieuwe wetenschap dat we in kunnen grijpen op onderbewuste saboterende overtuigingen en emotionele trauma’s en dat verandering en groei mogelijk is tot op celniveau.

Dit hele avontuur heeft nog meer body en mind gekregen tijdens de jarenlange en voortdurende training van Jacqueline in de TAO, de moeiteloze weg. In deze leerroute valt werkelijk alles op zijn plek en geeft ze handen en voeten aan opgedane ervaring en kennis.
Het genezen middels oogbewegingen werd ook al toegepast in eeuwenoude tradities. Ze heeft zelf mogen ervaren, in een methode ontwikkeld door M. Chia, hoe je met oogbewegingen diepgaand oude onverwerkte emoties kunt opschonen tot in de bindweefsels van de organen en tot in het celgeheugen. De eeuwenoude kennis over de energetische werking van het brein is een andere belangrijke pijler van de Mind Eye Power methode.

Met het brein wordt niet alleen de ̎hoofdhersenen ̎ bedoeld, maar ook de verbinding met  ̎de buikhersenen ̎, het intelligente hart en de celherinneringen. Er zijn namelijk vele cellen gevonden, identiek aan hersencellen in onder meer het gehele spijsverteringsstelsel.

Om dit alles nog meer fundament te geven heeft Jacqueline zich opgeleid tot Integrale Eye Movement therapeut. Dit is een NLP-methode die werkt met oogtechnieken. Het heeft me veel inzichten gebracht over hoe de ogen informatie opslaan en verwerken en hoe je dit kunt waarnemen als coach en therapeut.

Mind Eye Power is de uitwerking van de integratie van deze theorie en pijlers.

 

Interesse??? Neemt contact op via de contactgegevens onderaan de website.

 

 



| Ga naar het nieuwsarchief |
PMT praktijk Anders Doen

Postadres:
Zeil 24
7944 RE Meppel

Contactgegevens

T. 06 - 1864 8378
E. info@pmt-andersdoen.nl
K.v.K. Zwolle: 61467693
AGB-Code: 90058862